toughness-商贾什么意思
 高三英语九月模拟试题 
 第一篇完形填空 
Kindness at
Fastfood Restaurant 
It was summer and I had
gotten one of the few jobs a 14-year-old can
find,
working at Burger King,a fastfood    1
wasn’t a good job,but it 
meant money,  2   was
something I needed. 
One day,I was working
behind the front counter,taking   3  .The
customers 
were coming and going,and the woman
who   4   didn’t seem any different from 
most
others. 
She ordered her meal and I told her
the  she searched   5   her purse 
to find some
change,the woman soon   6   that she was about a
dollar short.“I’m   
7   to say this,but I
guess I won’t be able to make my purchase   8  ,”
she said 
’s when I had the idea of paying the
difference for  refused at first,
but after I
9  ,she  thanked me and moved to the end of the
counter to   
10   her order.I continued with
my work and thought   11   more of  an 
hour
later   12   had slowed down and I was waiting for
my next  I 
glanced over towards the   13   and
saw the same woman whom I’d helped with 
the
money entering again.I   14   recognized her.
She walked straight up to me and said,“I want
to thank you again for what you 
 see,I’m a
diabetic(糖尿病患者),and   15   I need to eat something
right ’s   16   I came in  you hadn’t helped
me as you did,I   
17   have  you.” 
She
handed me two dollars,  18   I’d given her.  19
the woman walk 
away,I realized that God had
used me to help  the end,I was   20   not only
with money but also with the satisfaction of
knowing that I’d helped someone out 
of a tight
spot. 
1.y  B.roughly   C.certainly
D.strictly 
2.  B.what    C.that   D.it 
3.
B.orders   C.service   D.food 
4.d  B.moved
C.presented   D.approached 
5.h  B.for
C.about   D.across 
6.ized  B.realized
C.admitted   D.said 
7.  B.disappointed
C.embarrassed   D.regret 
8. all  B.first of
all   C.in all   D.after all 
9.ed on
B.insisted  C.stuck to   D.stuck 
10. up
B.pick out   C.carry out   D.bring out 
11.
B.anything  C.nothing   D.something 
12.ers
B.orders  C.pressure   D.business 
13.ce
B.restaurant  C.counter   D.window 
1 
14.ly  B.immediately  C.surely
D.completely 
15. a time B.at time  C.sometime
D.sometimes 
16.  B.where   C.why   D.how
17.   B.may   C.might   D.need 
18. that
B.twice what  C.that twice   D.what twice
19.ng  B.Looking   C.Observing   D.Noticing
20.d  B.honored  C.returned   D.rewarded
阅读理解 
A 
An “apple polisher” is one who
gives gifts to win friendship or special 
 is
not exactly a bribe(贿赂),but is close to it.
All sorts of people are apple
polishers,including politicians and people in high
offices—just about  Cromwell,the great English
leader,offered 
many gifts to win the support
of George Fox and his party,but failed. 
There
are other phrases meaning the same thing as
“apple-polishing”—
“soft-soaping” or
“buttering-up”.A gift is just one way to “soft-
soap” somebody,
or to “butter him up”.Another
that is just as effective is flattery,giving
someone 
high praise—telling him how good he
looks,or how well he speaks,or how talented
and wise he is. 
Endless are the ways of
does not love to hear it?Only an unusual 
man
can resist the thrill of being told how wonderful
he  truth,flattery is good 
medicine for most
of us,who get so little of it. 
We need it to
be more sure of  cannot hurt unless we get carried
away by  if we just lap it up for its food
value and nourishment,as a cat laps up
milk,then we can still remain true to
ourselves. 
Sometimes,however,flattery will get
you nothing from one who has had too 
much of
it.A good example is the famous 12th century
legend of King Canute of 
Denmark and  king got
tired of listening to endless sickening flattery
of 
his courtiers(朝臣).They overpraised him to
the skies,as a man of limitless might. 
He
decided to teach them a  took them to the seashore
and sat 
 he ordered the waves to stop coming
tide was too busy to listen to 
 king was
might show his followers how weak his power was
and how empty their flattery. 
21.Which of the following activities has
nothing to do with 
“apple-polishing”? 
A.A
boy tells his girlfriend how pretty she looks.
B.An employee tells her boss how good he is at
management. 
C.A king is said to be of
limitless power by his followers. 
D.A teacher
praises her students for their talent and wisdom.
2 
 
22.What does the writer want
to prove with Cromwell’s example? 
A.Everybody
can be an apple polisher. 
B.Cromwell was not a
good apple polisher. 
C.George Fox and his
party were not apple polishers. 
D.There are
people who don’t like being apple polished.
23.Which of the following statements about
flattery is TRUE according to the 
author?
A.Too much flattery can carry us away.
B.Flattery is too empty to do people any good.
C.Flattery can get you nothing but
excessive(过度的) pride. 
D.Flattery is one of the
ways to apple-polish people. 
24.Why did King
Canute of Denmark and England take his followers
to the 
seashore? 
A.Because he was sick of
his normal life. 
B.Because he disliked being
overpraised any more. 
C.Because he wanted them
to realize how wise he was. 
D.Because he
wanted them to see how weak he was as a king. 
 
B 
Welcome to France!Here are some
places of interest in Paris. 
Louvre Museum
The collection of the Louvre Museum was first
established in the 16th century as 
the private
collection of King Francis Ⅰ.One of the works of
art he purchased was 
the now famous Mona Lisa
collection grew steadily thanks to donations
and purchases by the  1793,during the French
Revolution,the Louvre 
became a national art
museum and the private royal collection opened to
the 
 museum has a collection of over 1 million
works of art,of which about 
35,000 are on
display,spread out over three wings(侧厅) of the
former  
museum has a diverse collection
ranging from ancient times up to the mid 19th
century. 
Wine Tasting 
French Wine
Tasting in Paris:whether you are a wine beginner
or a real 
experienced one,one of these
tastings is for you!You will taste a wonderful
variety of 
French wines:from Alsace to
Bordeaux,from Burgundy to 
 an unusual
approach,focused on fun and joy,your French
sommelier(侍酒师)will allow you to learn and
enjoy the pleasures of wine! 
There are
different ways of tasting to choose from and each
is unique,like Wine 
Appreciation Class,French
Wine Regions Presentation,Reading a French Label
and 
the possibility to buy  Wine Tasting takes
place at a French sommelier’s 
home,in a
beautiful loft(阁楼) with air conditioning. 
3
 
Lido Show 
This evening will
begin with the abundant recipes which have been
styled in 
cooperation with the famous French
chef,Paul  orchestra invites you to 
the dance
9:30 pm the Lido’s curtain rises for a non-stop
hour of magic...as 
performance after
performance bursts onto the  dinner,you’ll
discover 
the Lido’s unique l
effects,incredible settings,magnificent
costumes,
the display of lights,music rhythms
and exceptional entertainments are all pure 
your tickets for the Lido dinner show in advance
on our website. 
 
25.When did the Louvre
Museum become open to the public? 
A.In the
16th century. 
B.In the 17th century. 
C.In
the 18th century. 
D.In the 19th century.
26.Which is NOT the way mentioned in the
passage to appreciate wine in Paris? 
A.French
Wine Regions Presentation. 
B.Wine Appreciation
Class. 
C.Dating with the French sommelier.
D.Reading a French Label. 
27.What’s the
closest meaning of the underlined word
“enchantment” in the 
last paragraph?
A.Charm.   B.Shock. 
C.Disappointment.
D.Puzzle. 
 
 
        C 
The baby is
just one day old and has not yet left hospital.
She is quiet but alert 
(警觉).Twenty
centimeters from her face researchers have placed
a white card with 
two black spots on it. She
stares at it carefully. A researcher removes the
card and 
replaces it by another, this time
with the spots differently spaced. As the cards
change 
from one to the other, her gaze (凝视)
starts to lose its focus — until a third, with
three black spots, is  gaze returns: she looks
at it for twice as long as 
she did at the
previous card. Can she tell that the number two is
different from three, 
just 24 hours after
coming into the world? 
Or do newborns simply
prefer more to fewer? The same experiment, but
with 
three spots shown before two, shows the
same return of interest when the number of 
4
 
spots changes. Perhaps it is just
the newness? When slightly older babies were shown
cards with pictures of objects (a comb, a key,
an orange and so on), changing the 
number of
objects had an effect separate from changing the
objects themselves. 
Could it be the pattern
that two things make, as opposed to three? No
again. Babies 
paid more attention to squares
moving randomly on a screen when their number
changed from two to three, or three to  effect
even crosses between senses. 
Babies who were
repeatedly shown two spots became more excited
when they then 
heard three drumbeats than when
they heard just two; likewise (同样地) when the
researchers started with drumbeats and moved
to spots. 
 
28.The experiment described in
Paragraph 1 is related to the baby's ________.
A.sense of hearing   B.sense of sight
C.sense of touch   D.sense of smell 
29.Babies are sensitive to the change in
________. 
A.the size of cards B.the colour of
pictures 
C.the shape of patterns D.the number
of objects 
 
30.Why did the researchers
test the babies with drumbeats? 
A.To reduce
the difficulty of the experiment. 
B.To see how
babies recognize sounds. 
C.To carry their
experiment further. 
D.To keep the babies'
interest. 
 
31.Where does this text
probably come from? 
A.Science fiction.
B.Children's literature. 
C.An
advertisement. 
D.A science report. 
 
D 
When asked about happiness, we usually think
of something extraordinary, an 
absolute
delight, which seems to get rarer the older we
get. 
For kids,happiness has a magical  delight
at winning a race or 
getting a new bike is
unreserved (毫无掩饰的). 
In the teenage years the
concept of happiness ly it's conditional 
5
 
on such things as excitement, love
and popularity.I can still recall the excitement
of 
being invited to dance with the most
attractive boy at the school party. 
In
adulthood the things that bring deep joy — love,
marriage, birth — also bring 
responsibility
and the risk of  adults, happiness is complicated
(复杂的). 
My definition of happiness is “the
capacity for enjoyment”.The more we can 
enjoy
what we have, the happier we 's easy to overlook
the pleasure we get from 
the company of
friends, the freedom to live where we please,and
even good health. 
I experienced my little
moments of pleasure  I was overjoyed 
when I
shut the last lunch-box and had the house to  I
spent an 
uninterrupted morning writing,which I
the kids and my husband came 
home, I enjoyed
their noise after the quiet of the day.
Psychologists tell us that to be happy we need
a mix of enjoyable leisure time 
and satisfying
work.I don't think that my grandmother, who raised
14 children, had 
much of  did have a network
of close friends and family, and maybe this is
what satisfied her. 
We, however, with so
many choices and such pressure to succeed in every
area, 
have turned happiness into one more
thing we've got to 're so self-conscious 
about
our “right” to it that it's making us  we chase it
and equal it with 
wealth and success, without
noticing that the people who have those things
aren't 
necessarily happier. 
Happiness
isn't about what happens to us — it's about how we
see what happens 
to 's the skillful way of
finding a positive for every 's not wishing for
what we don't have, but enjoying what we do
possess. 
 
32.As people grow older, they
________. 
A.feel it harder to experience
happiness 
B.associate their happiness less
with others               
C.will take fewer
risks in pursuing happiness
D.tend to believe responsibility means
happiness 
 
33.What can we learn about the
author from Paragraphs 5 and 6? 
A.She cares
little about her own health. 
B.She enjoys the
freedom of traveling. 
C.She is easily pleased
by things in daily life. 
D.She prefers getting
pleasure from housework. 
 
 
34.What can
be inferred from Paragraph 7? 
A.Psychologists
think satisfying work is key to happiness.
B.Psychologists' opinion is well proved by
Grandma's case. 
C.Grandma often found time for
social gatherings. 
D.Grandma's happiness came
from modest expectations of life. 
 
6 
35.What can be concluded from the
passage? 
A.Happiness lies between the positive
and the negative.                 
B.Each man
is the master of his own fate. 
C.Success leads
to happiness. 
D.Happy is he who is content.
 
七选五 
 
Being a Volunteer 
What
can you do to help people?The answer is—to be a
volunteer!  36   
Help yourself by helping
others 
When you volunteer to help others,you
are helping yourself.  37   
Lots of people
really enjoy  volunteer work means one
important thing:You make a difference in the
where do you start?  38   
Things to do with
family members 
Volunteering is a great way to
have fun with your  to your
parents,
brothers,or sisters and see what they
might be interested  something you all 
agree
are some ideas for things you can do as a family
like cleaning up a 
park and planting trees or
flowers in your local community. 
Invent your
own opportunity 
  39  You can make and sell
products,and donate the money to charity.
Volunteering gives kids a taste of eering can
also help kids 
learn important things about
themselves—like what kinds of things they’re best
at.A 
volunteer job can even help some kids
decide what they want to do when they grow 
up.
40   Make a plan to start volunteering today! 
A.School is a good place to start if you are
looking for volunteer  a 
teacher for ideas.
B.Volunteering means spending time helping
others. 
C.If you are upset,doing something can
be a great way to calm yourself down. 
D.Why
not come? 
E.So what are you waiting for?
F.Kids can come up with their own ways to
raise money or provide needed 
services.
G.Clean up a school or other public buildings.
 
 
 
 
7 
 
第二篇完形填空
When I settled in Chicago, my new city seemed
so big and  I 
had a __41__ problem and had to
go to hospital for a __42__ examination. 
It
seemed a small __43__ compared to the one I was
about to face, but things 
started to go __44__
right from the beginning. Not having a car or
__45__ the city, I 
was depending on a couple
of buses to get me from A to B.__46__ I'd left
myself 
plenty of time, soon it was __47__ I
was going to be late, as I had mistakenly boarded
a bus that was taking me in the __48__
direction. 
I __49__ the bus and stood on the
pavement not knowing what to do.I looked 
into
the eyes of a __50__, who was trying to get past
me.__51__, instead of 
moving on, she stopped
to ask if I was __52__.After I explained my __53__
to her, 
she pointed to a bus stop across the
street, where a bus would take me back into the
city to my __54__.Sitting there waiting, I
felt __55__ that someone had been willing 
to
help.__56__, hearing a horn (喇叭) nearby, I looked
up to see a car with my new 
friend __57__ at
me to get  had returned to offer me a __58__ to
the hospital. 
Such unexpected __59__ from a
passer-by was a lovely gift to  I 
climbed out
of the car at the hospital and turned to thank
her, she smiled and told me 
not to lose
__60__, for all things are possible. 
41.al  B.traveling  C.social   D.housing
42.ific  B.final  C.previous   D.thorough
43.  B.challenge C.success   D.error 
44.
B.easy  C.fast   D.ahead 
45.g  B.visiting
C.knowing   D.appreciating 
46.gh  B.Since
C.Unless   D.Once 
47.e  B.necessary  C.obvious
D.important 
48.  B.right  C.general
D.opposite 
49. at  B.waited for  C.got off
D.ran into 
50.  B.friend  C.stranger
D.gentleman 
51.ally  B.Surprisingly
C.Probably   D.Normally 
52.s  B.excited  C.OK
D.dangerous 
53.  B.motivation  C.excuse
D.situation 
54.tment  B.apartment  C.direction
D.station 
55.  B.grateful  C.certain
D.disappointed 
56.  B.Then  C.Perhaps
D.Surely 
57.g  B.laughing  C.waving
D.shouting 
58.  B.suggestion  C.bike
D.guidebook 
59.s  B.news  C.kindness
D.appearance 
60.  B.faith  C.touch   D.support
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 
8 
 
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的
正确形式。
There once was a goat and a donkey 61._______
lived on a  donkey 
worked the hardest so the
farmer 62. _______ (feed)it the most mes the
donkey was given more food 63._______ it could
made the goat so jealous 
64.___________ it
began plotting against(谋划对付)the
donkey.“Hey,donkey,” the 
goat said one day.“I
think you do too much work on this  carry such
heavy 
things from morning to  don’t you
pretend 65.__________(get)sick so 
you can take
a day 66.__________?” The donkey thought the goat
had a great 
 the next morning,the donkey lay
in the stable(畜栏)on its side with its eyes
67.__________(close).Right away,the farmer
called the doctor.68.________looking 
at the
donkey,the doctor said it needed a special
medicine made 69._________ the 
heart of a  the
farmer killed 70.___________ goat and gave the
donkey 
medicine made from its heart. 
短文改错
10分 
How to Protect Our Eyesight 
Nowadays,a
lot of students wear glasses because we are  are
such many students shortsighted? 
There are
many  students read books that is too close to
their eyes;
some students read books in dim
light;other students read for long time with no
time 
to relax their eyes. 
What should we
do to avoid shortsightedness? 
Firstly,we
should read in bright lights to protecting our
ly,if your 
eyes are aching,doing some eye
exercises can relieve your eyes’ ,we’d 
better
to get more sleep so that our eyes can get more
rest. 
For the saying goes,eyes are the windows
to our  you follow the methods 
mentioning
above,you can surely have good eyesight. 
书面表达
25分 
假定你是中学生李华。美国一个中学校长代表团即将访问你校并出席英语周的
一项活动
。请根据写作要点和写作要求写一篇欢迎词。  
写作要点:
1.表示对客人的欢迎;2.介绍此项活动(如活动目的、内容等); 
3.表达对客人的祝愿。
9 
 
 写作要求:
1.词数不少于100;2.称呼已经给出,请写欢迎词正文;  
Dear American
Guest, 
      On behalf of our school, I would
like to express our warm welcome to you.  
____
__________________________________________________
______________ 
 
Yours, 
                     
 
词汇提示:On
behalf of 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LiHua. 
代表     express 
10 
表达
presence 出席参加 
 
   
高三英语九月模拟试题答案 
参考答案  
1-20题  
1-5
CABDA   6-10DCCBA   11-15 CDABD   16-20 CCBAD
21-40题  
21-25 DADBC   26-30 CABDC   31-35
DACDD   36-40 BCAFE 
41题-60题  
41-45 ADBAC
46-50 ACDCC   51-55BCDAB    56-60BCACB 
英语试题解析  
第一篇完形填空 
1.y   
C.certainly   
答案 C
B.roughly 
D.strictly 
解析
由下句but可知,应该不是一项好工作。 
2.   B.what 
C.that
D.it 
答案 A 
解析 which引导非限制性定语从句,且在从句中作主语。
3.   B.orders 
C.service   D.food 
答案 B
解析 作者是在一定餐馆做服务员,故用take orders点菜。 
4.d
B.moved 
C.presented   D.approached 
答案 D
解析 approach走进,靠前。走进来的那个妇女看起来与大多数别的人没有
11
 
什么不同。 
5.h   
C.about
答案 A 
“翻遍了钱包”。 
6.ized   
C.admitted
答案 D 
B.for 
D.across 
解析
through表示“从头到尾,遍及……”,search through her
purse表示
B.realized 
D.said 
解析
那位女士说自己少一美元(付账)。 
7.   B.disappointed
C.embarrassed   D.regret 
答案 C 
解析
此处指女人因为钱不够,觉得很尴尬。embarrassed感到尴尬的。 
8. all
B.first of all 
C.in all   D.after all 
答案 C
解析 此处表示她不能全要她的饭了,因为钱不够。in all总共。 
9.ed on
B.insisted 
C.stuck to   D.stuck 
答案 B
解析 在我的坚持之下,她同意了。insist坚持,符合语境;insist on和stick
to后需加宾语,故被排除。 
10. up   B.pick out
C.carry out   D.bring out 
答案 A 
解析 pick
up捡起,拿起;pick out认出;carry out实施;bring
out生产,
出版。此处指女人拿起自己的饭,故选A项。 
11.
B.anything 
C.nothing   D.something 
答案 C
解析 我继续自己的工作,不再想这件事。think nothing of sth.不再想某事。
12.ers   B.orders 
C.pressure   D.business
答案 D 
解析 因为作者在餐馆做服务员,故此处应是“生意”不那么忙了。 
12
 
13.ce   
C.counter   
答案 A
B.restaurant 
D.window 
解析
由下文“那位女士再次走进餐馆”可知应选A项。 
14.ly   B.immediately
C.surely   D.completely 
答案 B 
解析
由于作者之前帮助过她,因此作者“立刻”认出了她。 
15. a time  B.at time
C.sometime   D.sometimes 
答案 D 
解析
我有时候需要立刻吃些东西。sometimes有时;at a
time一次,每次;
sometime某时。 
16.   
C.why
答案 C 
合句意。 
17.   
C.might   
答案 C
B.where 
D.how 
解析
那就是我早些时候进来的原因。why引导表语从句,表示原因,符
B.may 
D.need
解析 might have done表示“过去可能做某事”。 
18. that
B.twice what 
C.that twice   D.what twice
答案 B 
解析
她给我的钱是我给她的两倍。what在此处引导的从句相当于一个名
词短语;twice表倍数。
19.ng   B.Looking 
C.Observing   D.Noticing
答案 A 
解析 watch表示“注视”,符合语境。look为不及物动词;observ
e表示“观
察”;notice表示“无意中注意到”。 
20.d   B.honored
C.returned   D.rewarded 
答案 D 
解析
award指由于自己付出的努力而获得的一种回报;reward指由于帮助
13 
别人后所得的报酬,奖励,因此选D项。
—————————————————————— 
21答案 D 
解析
细节理解题。根据第三段中“Another that is just as effective is
flattery,
giving someone high praise—telling
him how good he looks...”可知,夸奖别人的
长相是多么的好,是其中的阿
谀奉承之一,只有D项不是奉承别人。 
22答案 A 
解析
推理判断题。根据第二段首句“All sorts of people are apple
polishers,
including politicians and people in
high offices—just about everybody.”可知,所有
的人都有可能
是拍马屁的人,紧接着短文就以Cromwell为例来论证这个观点,
故选A。 
23答案
D 
解析 细节理解题。根据第三段“There are other phrases
meaning the same 
thing as “apple-
polishing”...Another that is just as effective is
flattery...”可知奉
承是一个讨好人的方法之一,故选D。 
24答案 B
解析 细节理解题。根据倒数第二段倒数第二句“The king got tired of
listening to endless sickening flattery of his
courtiers(朝臣).”可知,因为国王不喜
欢被他的朝臣过度地奉承,故选B。
—————————————————————— 
25答案 C 
解析
细节理解题。由对Louvre Museum部分的介绍可知在1793年法国大
革命中,卢浮宫被改
造成国家艺术博物馆,并对外开放。 
26答案 C 
解析 细节理解题。对Wine Tas
ting部分的介绍中,提到了地域(A项),品
酒课(B项),看酒的标签(D项),虽然提到品酒是
在侍酒师的家里,但没有提到
与侍酒师预约,因此选C项。 
27答案 A 
解析 词
义猜测题。画线词前用了很多赞美之词,如special,incredible,
magnific
ent,exceptional等,从这些信息判断,画线词的含义应是A项“魅力,
迷人”。
14 
 
—————————————————————— 
语篇解读:刚刚出生的婴儿对眼前出现的不同图片和物体的数量有没有概
念呢?他们对视觉和声
音的变化敏感吗?对此,研究者进行了一系列的试验。 
28.The experiment
described in Paragraph 1 is related to the baby's
________. 
A.sense of hearing   B.sense of
sight 
C.sense of touch   D.sense of smell
解析:选B 推理判断题。根据第一段中的“Twenty  centimeters from
her 
face researchers have placed a white card
with two black spots on it. She stares at it
carefully. A researcher removes the card and
replaces it by another, this time with the
spots differently
spaced.”可知,第一段描述的试验主要针对的是婴儿的视觉(sense 
of
sight)。 
29.Babies are sensitive to the change
in ________. 
A.the size of cards B.the colour
of pictures 
C.the shape of patterns D.the
number of objects 
解析:选D 细节理解题。根据第一段中的“until a
third, with three black spots, 
is  gaze
returns: she looks at it for twice as long as she
did at the 
previous card.”可知,当图片上物体的数量发生变化时,婴儿
注视图片的时间增
加了一倍,由此可知,婴儿对物体数量的变化非常敏感。 
30.Why
did the researchers test the babies with
drumbeats? 
A.To reduce the difficulty of the
experiment. 
B.To see how babies recognize
sounds. 
C.To carry their experiment further.
D.To keep the babies' interest. 
解析:选C 推理判断
题。根据第二段的内容可知,研究者变换了对婴儿的
刺激方式,是为了更深入地进行研究。因此研究者让
婴儿听鼓声是为了进行深
入的研究。 
31.Where does this text
probably come from? 
A.Science fiction.
B.Children's literature. 
C.An
advertisement. 
D.A science report. 
解析:选D
推理判断题。本文介绍了对婴儿进行的试验、试验的经过、
结果等,因此本文可能来自于一份科学报告。
15 
 
 
——————————————————————
 
 
语篇解读:快乐与事情本身没有关系,与我们怎样看待事情有关。珍惜我
们所拥有的,满足感会让我们感到幸福、快乐。 
32.As people grow older,
they ________. 
A.feel it harder to experience
happiness 
B.associate their happiness less
with others               
C.will take fewer
risks in pursuing happiness
D.tend to believe responsibility means
happiness 
解析:选A 细节理解题。根据文章第一段中的“an absolute
delight, which 
seems to get rarer the older we
get”可知,人年纪越大似乎越难感到快乐,故选A。 
33.What can we learn
about the author from Paragraphs 5 and 6?
A.She cares little about her own health.
B.She enjoys the freedom of traveling.
C.She is easily pleased by things in daily
life. 
D.She prefers getting pleasure from
housework. 
解析:选C 细节理解题。通读文章第五、六两段可知,作者会因朋友的陪伴、可以自由选择住的地方、身体健康、孩子们玩耍的声音而感到快乐,也就
是说作者很容易因为日
常生活中的小事而产生满足感,从而感到快乐,故C项
正确。 
34.What can be
inferred from Paragraph 7? 
A.Psychologists
think satisfying work is key to happiness.
B.Psychologists' opinion is well proved by
Grandma's case. 
C.Grandma often found time for
social gatherings. 
D.Grandma's happiness came
from modest expectations of life. 
解析:选D 推理判断题。
根据第七段的内容可知,心理学家认为,有一
份令人满意的工作并且能享受业余时间,可以让人感到快乐
。而作者的祖母并
不是这样,只是拥有亲密的朋友和家人,她就会感到快乐,故A、B两项错误,
C项文中没有提及,故选D。 
35.What can be concluded from
the passage? 
A.Happiness lies between the
positive and the negative.                 
16
 
B.Each man is the master of his
own fate. 
C.Success leads to happiness.
D.Happy is he who is content. 
解析:选D 推理判断题。
在文章最后一段,作者提出“快乐与事情本身
没有关系,与我们怎样看待事情有关”,呼吁人们珍惜他们
所拥有的,满足感
会让他们觉得快乐;A、B、C三项的归纳有失偏颇。由此可知D项正确。
补充题目.People who equal happiness with wealth
and success________ 
A.consider pressure
something blocking their way       
B.stress
their right to happiness too much
C.are at a loss to make correct choices
D.are more likely to be happy
解析:细节理解题。根据文章倒数第二段的第二句“We're so self-conscious
about our ‘right’ to it that it's making us mi
serable.”可知,把财富和成功等同于
快乐的人,过分强调快乐的权利,不断追逐财富与成功,
最后变得不快乐,由
此可知stress their right to happiness
too much正确。 
—————————————————————— 
 
答案
36.B 37.C 38.A 39.F 40.E
—————————————————————— 
语篇解读:本文为一篇记叙文,作者讲述了
自己初到芝加哥人生地不熟时
的一次受人帮助的愉快经历。 
41.al
C.social   
B.traveling 
D.housing
解析:选A。根据下文的“had to go to hospital for a __37__
examination”可知,
是“身体”出现问题。故a physical
problem符合语境。故选A。 
42.ific   B.final
C.previous   D.thorough
解析:选D。作者去医院是进行“全面的检查”,故选D项。a thorough
examination“全面的检查”。 
43.   B.challenge
C.success   D.error
解析:选B。根据语境可知,作者初到一个陌生的城市,人生地不熟,显然
17 
 <
/p>
这对于作者来说是个“挑战”。故选B项。chance“机会,机遇”;challen
ge“挑
战”;success“成功”;error“错误”。  
44.
B.easy 
C.fast   D.ahead 
解析:选A。根据but表示的转折含义
以及接下来讲述的故事可知,开始“出
现问题”,不再是小挑战。故A项go
wrong“出现问题,遇到困难”,符合语
境。 
45.g
C.knowing   
B.visiting 
D.appreciating 
解析:选C。根据语境可知,由于作者没有车,而且对这个城市也不熟悉,
所以只能靠乘公交车
来往于A地和B地之间。故C项正确。 
46.gh   B.Since 
C.Unless
D.Once 
解析:选A。句意:尽管我留足了时间,但很快我就发现自己要迟到了,
因为我
错乘了一辆开往相反方向的公交车。根据语境可知,选A项,although“尽
管”。
47.e   
C.obvious   
B.necessary
D.important 
解析:选C。根据语境可知,作者很快发现自己乘反了方向,这样显
然就不
能按时到达。故选C项,it was obvious(to sb.)(that)
...“显然……”。 
48.   B.right 
C.general
D.opposite 
解析:选D。参见上题解析。 
49. at   B.waited
for 
C.got off   D.ran into 
解析:选C。
发现自己坐错了公交车之后,作者下了车,不知如何是好。
故选C项。get
off“(使)下车”,符合语境。 
50.   B.friend 
C.stranger
D.gentleman 
解析:选C。
作者刚到芝加哥,人生地不熟,再根据最后一段第一句中的
a passer-
by可知,她只是一个素不相识的过客。故C项符合语境。 
51.ally
B.Surprisingly 
C.Probably   D.Normally 
18
 
解析:选B。这个陌生人不是继续走她的路,而是停下来问我是不是遇到问<
br>题了,这让作者感到很惊讶。故B项正确。 
52.s   B.excited
C.OK   D.dangerous
解析:选C。参见上题解析。OK“安然无恙”,符合语境。 
53.
B.motivation 
C.excuse   D.situation 
解析:选D。
作者把自己的情况解释给她听,她指了指路对面的一个站牌,
那儿有一班车可以把作者载回芝加哥赴约。
根据语境可知D项正确。 
54.tment   B.apartment
C.direction   D.station
解析:选A。根据语境可知,此处指作者去医院做体检与医生的预约,故A
项正确。
55.   
C.certain   
B项正确。  
56.
C.Perhaps   
关系,故选B。 
57.g
C.waving   
B.grateful 
D.disappointed
解析:选B。陌生人主动帮助作者,作者自然是有一种“感激”之情。 故
B.Then
D.Surely 
解析:选B。随后,我听到旁边有汽车喇叭声。上下句之间为时间上的先后
B.laughing 
D.shouting
解析:选C。作者抬头看到他的这位新朋友开着一辆车招手示意他上车。
wave at
do sth.“挥手示意某人做某事”。 
58.   B.suggestion
C.bike   D.guidebook
解析:选A。女士返回来是想让作者“搭便车”。lift“搭便车”,符合语
境。
59.s   
C.kindness   
B.news
D.appearance 
解析:选C。女士先前给自己指了路,让作者感激不尽,现在又返
回来,让
作者搭便车。这样的来自一位路人的善意是作者收到的一份可爱的礼物。故选C
19
 
项。 
60.   
C.touch
B.faith 
D.support 
解析:选B。当作者在医院下车转过身来谢谢
她时,她微笑着告诉作者不要
失去信念,因为一切皆有可能。根据语境可知,B项正确。
——————————————————————
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的
正确形式。
There once was a goat and a donkey  lived on a
donkey worked 
the hardest so the farmer
(feed)it the most mes the donkey was 
given
more food  it could  made the goat so jealous  it
began 
plotting against(谋划对付)the
donkey.“Hey,donkey,” the goat said one day.“I
think 
you do too much work on this  carry such
heavy things from morning to 
 don’t you
pretend  get(get)sick so you can take a day
?
” 
The donkey thought the goat had a
great  the next morning,the donkey lay in 
the
stable(畜栏)on its side with its eyes (close).Right
away,the farmer 
called the  looking at the
donkey,the doctor said it needed a special
medicine made  the heart of a  the farmer
killed  goat and 
gave the donkey medicine made
from its heart. 
 
——————————————————————
短文改错答案 
How to Protect Our Eyesight
we
Nowadays,a lot of students wear glasses
because 
they
 are  
such
are
so
 many students shortsighted?
is
There are many  students read books that
are
 too close to their 
eyes;some
students read books in dim light;other students
read for 
∧
a
 long time 
with no time
to relax their eyes. 
What should we do to
avoid shortsightedness?
lightsprotecting
Firstly,we should read in
bright 
light
 to 
protect
 our ly,if
your 
Final
eyes are aching,doing some eye
exercises can relieve your eyes’
pains.
Finally
, 
we’d better to get more
sleep so that our eyes can get more rest. 
20
 
For
 
As
 the saying
goes,eyes are the windows to our  you follow the
mentioning
methods 
mentioned
above,you can surely have good eyesight. 
 
 
书面表达  假定你是中学生李华。美国一个中学校长代表团即将访问你校并出
席英
语周的一项活动。请根据写作要点和写作要求写一篇欢迎词。  
写作要点:
1.表示对客人的欢迎;2.介绍此项活动(如活动目的、内容等); 
3.表达对客人的祝愿。
书面表达范文 
Dear American Guest, 
      On
behalf of our school, I would like to express our
warm welcome to you. 
We are lucky to have you
here in the middle of our English Week Activities.
      As scheduled, we have English Talent
Show today. The purpose of this 
program is to
develop our interest in English learning and
practical abilities in 
listening and speaking.
The programme  consists of the following
activities: 
recitation, singing, word
spelling, story telling and so on. The Show will
begin at two 
o’clock this afternoon at the
Student Centre. Dear guests, you are welcome to
take 
part in some activities. I hope we
students will benefit from your presence. 
I sincerely wish you a pleasant time with us.
Thank you. 
词汇提示:On behalf of    代表     express
表达     As scheduled    
按照安排的Purpose  目的
consists of 由……组成   recitation 背诵   
presence
出席参加 
21 
 
 
22