关键词不能为空

当前您在: 主页 > 英语 >

改派高考英语(二月)阅读理解精选(2)

作者:高考题库网
来源:https://www.bjmy2z.cn/gaokao
2021-01-13 20:21
tags:高考英语, 阅读理解, 高考

-

2021年1月13日发(作者:师洪瑞)
维B2 阅读理解(每题2分,满分8分)
选材相似度:★★★★
设题相似度:★★★
难度系数:★★★★
Almost 300 students at the four top high schools in Beijing have given up plans
to sit college entrance exams in favor of studying overseas for the international
capital's other three top high schools—, and No.11
high schools—also have overseas study classes.
Fan Xiaozhou,18,is a student in the overseas study class at the Experimental
High School Attached to Beijing Normal is waiting for an offer from
the 12 universities she applied to in the first choice is Pennsylvania State
University.
“For students who take university entrance exams,they only need to study hard
for the final year of high next four years of university life would be
stressfree,” she said,“But if I get the chance to study in the US,I will have to
study hard right now and I'll also cherish every moment there.”
A key feature of overseas study classes is that English and Chinese cultures are
essential parts of the are additional courses created by
the Advanced Placement Program in the US,but mostly the syllabus deals with reviewing
knowledge learned during the previous two years of high school emphasis
is always on preparing for the university entrance examination.
Most of the students in the class have beyond average academic performance and
some also have overseas study experiences.
It was reported that in the past three years,more than 30,000 high school graduates
chose to study overseas instead of taking university entrance exam.
More than 100,000 students sat in the national college entrance exams in Beijing
last year,16,000 less than the previous year.
Notes:
①curriculum
n
.课程 ②syllabus
n
.课程提纲
长短句分析:There are additional courses created by the Advanced Placement Program
- 1 -
in the US,but mostly the syllabus (课程提纲) deals with reviewing knowledge learned
during the previous two years of high school education.
句法点睛:本句中,created by the Advanced Placement Program in the US与learned
during the previous two years of high school education为过去分词短语作定语。
句意:还有由美国高级选修课程设置的课程,但是课程提纲主要涉及在过去两年高中里
所学习的课程。
【语篇解读】本文主要讲了在北京的高中毕业生中,许多人放弃报考国内的大学而申请
到国外留 学。
1.What does the whole passage mainly tell us?
A.Many high schools in Beijing have overseas study classes.
B.Many students want to give up plans to sit college entrance exams to study
abroad in Beijing.
C.What's the advantage of studying abroad.
D.Why middle school students choose to study abroad.
答案 B[主旨大意题。全文讲述了北京很多高中生放弃国内大学的入学考试,打算到国
外学习的事情。]
2.Besides the curriculum required for the university entrance exams,if you want
to study abroad you must ________.
A.learn English
B.learn Chinese culture
C.learn some other courses required by the university in US
D.prepare for the exams two years
答案 C[细节理解题。从“There are additional courses created by the Advanced
Placement Program in the US”可知,要到国外上大学,除了学习高中要求的课程外,还要
学习国外大学要求的一些课程。]
3.According to the writer,most of the students who want to study abroad ________.
A.have a good knowledge of overseas study
B.know little about overseas study
C.have little hope in being admitted to a key university at home
D.want to major in hot courses in the foreign country
- 2 -
答案 A[细节理解题。从“Most of the students in the class have beyond average
academic performance and some also have overseas study experiences.”可知,这些学
生的知识很丰富,有的已经有了国外学习的经历。]
4.From the passage we can see ________.
A.the number of senior students is less and less
B.fewer and fewer students want to go to college
C.most senior students in China do not value a college education
D.more and more senior students choose to go to foreign universities
答案 D[推理判断题。从最后一段可知,今年北京报考国内大学的人数减 少了许多,这表明
很多人报考了国外的大学,因此说越来越多的人选择到国外读大学。]
** ************************************************** ******结束
阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项。
A
When I was 17, I read a quote that went something like: “If you live each day as
if it were your last, someday you’ll most certainly be right.” It made an impression
on me, and since then, for the past 33years, I have looked in the mirror every morning
and asked myself, “If today were the last day of my life, would I want to do what
I am about to do today?”
Remembering that I’ll be dead soon is the most important tool I’ve ever encountered
(遇到)to help me make the big choice in life.
About a year ago I was diagnosed with cancer.The doctors told me this was almost
certainly a type of cancer that was incurable, and that I would live no longer than
three to six months.My doctor advised me to go home and get my affairs in order,
which is my doctors’ code for preparing yourself to die.
I lived with that diagnosis all day.I was completely in despair.Later that evening,
I had another biopsy(活组织检查)and my wife told me that tumor turned to be curable
with surgery.I had the surgery and I’m fine now.
This was the closest I’ve been to facing death.To tell the truth, no one wants to
die.And yet death is the destination we all share.No one has ever escaped it.It
clears out the old to make room for the new.Right now the new is you, but someday
not too long from now, you will gradually become the old and be cleared away.
Your time is so limited that you shouldn’t waste it repeating someone else’s
life.Don’t be trapped by dogma(教条)—— which is living with the results of other
people’s thinking.Don’t let the noise of others’ opinions drown out your own inner
voice.And most importantly, have the courage to follow your heart.It somehow already
knows what you truly want to become.Everything else is secondary.
1. The doctor advised the author to go home and get his affairs in order
because________.
A.he had to rest at home
B.his disease was not serious at all
- 3 -

-


-


-


-


-


-


-


-



本文更新与2021-01-13 20:21,由作者提供,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.bjmy2z.cn/gaokao/514888.html

高考英语(二月)阅读理解精选(2)的相关文章

  • 余华爱情经典语录,余华爱情句子

    余华的经典语录——余华《第七天》40、我不怕死,一点都不怕,只怕再也不能看见你——余华《第七天》4可是我再也没遇到一个像福贵这样令我难忘的人了,对自己的经历如此清楚,

    语文
  • 心情低落的图片压抑,心情低落的图片发朋友圈

    心情压抑的图片(心太累没人理解的说说带图片)1、有时候很想找个人倾诉一下,却又不知从何说起,最终是什么也不说,只想快点睡过去,告诉自己,明天就好了。有时候,突然会觉得

    语文
  • 经典古训100句图片大全,古训名言警句

    古代经典励志名言100句译:好的药物味苦但对治病有利;忠言劝诫的话听起来不顺耳却对人的行为有利。3良言一句三冬暖,恶语伤人六月寒。喷泉的高度不会超过它的源头;一个人的事

    语文
  • 关于青春奋斗的名人名言鲁迅,关于青年奋斗的名言鲁迅

    鲁迅名言名句大全励志1、世上本没有路,走的人多了自然便成了路。下面是我整理的鲁迅先生的名言名句大全,希望对你有所帮助!当生存时,还是将遭践踏,将遭删刈,直至于死亡而

    语文
  • 三国群英单机版手游礼包码,三国群英手机单机版攻略

    三国群英传7五神兽洞有什么用那是多一个武将技能。青龙飞升召唤出东方的守护兽,神兽之一的青龙。玄武怒流召唤出北方的守护兽,神兽之一的玄武。白虎傲啸召唤出西方的守护兽,

    语文
  • 不收费的情感挽回专家电话,情感挽回免费咨询

    免费的情感挽回机构(揭秘情感挽回机构骗局)1、牛牛(化名)向上海市公安局金山分局报案,称自己为了挽回与女友的感情,被一家名为“实花教育咨询”的情感咨询机构诈骗4万余元。

    语文